Bódis Kriszta – Carlo nyomában

 

 

Szívszorító és nagyon fontos könyv ez, amit sajnos nem ismernek elegen. A történet főhőse egy cigánytelepen élő roma fiú, aki ki akar törni, és mindehhez a foci lehet a segítség. A legnagyobb előnye mindenképpen az, hogy hitelesen mutatja be a nyomort, a velünk élő hétköznapi problémákat, az elfogadás nehézségét, de a kemény témája dacára vicces és szórakoztató tudott maradni.

Colleen Hoover – Egy nap talán

 

 

Különlegesen szép regény zenéről és szerelemről. Férfi főhősünk siket, és emellett barátnője is van, de amikor betoppan az életébe Sydney, és vele együtt a zene, valahogy minden megváltozik. A könyvet leginkább a zenei elemek, és az elsöprő romantika teszi letehetetlenné, emellett a szerelmi háromszög is újszerűen jelenik meg a történetben.

Matthew Quick – Bocsáss meg, Leonard Peacock!

 

 

A regény főhőse Leonard éppen a születésnapját ünnepli, méghozzá úgy, hogy öngyilkosságra készül. A történetből pedig kiderül, hogy milyen szörnyűségek történtek Leonarddal a múltban és miért is akarja megölni önmagát. Elgondolkodtató, több fontos problémára is felhívja a figyelmet, de eközben segít is azoknak, akik hasonló nehézségekkel küzdenek. Mert jó példával áll elő, és az író annyira érzékletesen nyúlt a témához, hogy csak rajongani lehet a regényért.

Leah Remini – A Bajkeverő

 

 

Mi is pontosan a szcientológia? Miért gyűlölik annyian? Mi köze van az egésznek Tom Cruise színészhez? Többek között ezekre is választ kaphatunk a Férjek gyöngye sorozat sztárjának a memoárjában, miközben azért bepillantást nyújt a Hollywoodi életbe is. A kötet időnként felkavaró, legtöbbször elgondolkodtató, sokszor pedig csak vicces, mert Remininek nem csak a bátorsága, hanem a humora is páratlan.

 

Deirdre Riordan Hall – Sugar

 

 

A könyv hősnője Sugar, a túlsúlyos tinilány, akit nem csak az iskolában, hanem otthon a családtagjai is kínoznak. Aztán megismeri a jóképű Event, akibe beleszeret, Sugar pedig rátalál a saját hangjára. A regény gyönyörűen bizonyítja, hogy bárki változtathat az életén, és mindenkire rátalálhat a szerelem.

Adam Silvera – Inkább boldog

 

 

Miután a barátnője, Genevie elutazik, Aaron egyre több időt tölt együtt a legjobb barátjával. Thomas kedves, vicces, Aaron pedig szép lassan beleszeret. Próbál küzdeni ellene, szó szerint bármit megtenne, hogy megfeleljen a társadalmi elvárásoknak. A történet jól megmutatja azt, mennyire nehéz a coming out kérdése egy olyan környezetben és világban, ami elvárja azt, hogy átlagos legyél. Eközben pedig a szemünk előtt bontakozik ki egy igazi tragédia…

 

Greff Magdi – Húzós szerelem

 

 

A regény visszarepít minket a ’80-as évek Magyarországára. A kajakos Réka állatorvosi egyetemről álmodik, de két dezertőr gyermeként az állam nem szívesen venné fel. Egyetlen esélye, ha nyer a belgiumi kajak versenyen. Az út során megismeri Szőkét, a skandináv srácot, aki megváltoztatja az életét. A történet megmutatja az olvasónak, hogy milyen volt a kommunizmusban felnőni, emellett prezentál egy gyönyörű fejlődéstörténetet, mindezt romantikával, izgalmakkal és vicces, felemelő pillanatokkal tarkítva.